ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

Проведоха се публични финални изпити в Модерна академия на изкуствата „Синдикат“

44 ученика от 4 програми на Модерна академия на изкуствата "Синдикат" завършиха с публични финални изпити вчера, 13-ти март 2016. Провеждането на изпитите бе направено по модерните световни образци и за първи път по подобен начин – интерактивно, интердисциплинарно, отворено към публиката и с абсолютна мотивация и желание от страна на учениците. Денят бе организиран от програмите "Екранни изкуства", "Модерни методи на мислене" – Втори модул, "Практики на съвременната философия", "Визуални изкуства на ХХ век". Изпитите бяха публични и на тях бяха поканени ученици, родители, представители на Община Пловдив, медии. 

    Програма "Екранни изкуства" показа прожекция на филма "Изгубен" на Тина Налбантова и телевизионния дебют на някои ученици в предаванията на Пловдивска обществена телевизия "Кухнята на новините" и "Акценти" https://www.youtube.com/watch?v=gj1jmNDmy20

    "Една история, представена за три минути" – 3 минутни презентации в стил "Ted" направиха учениците от  "Модерни методи на мислене", Втори модул. Темите бяха "Каменна хартия", "Притеснението пред публика", "Моята носталгия по ХХ век", "Summer Schooll, "Подсъзнанието може всичко", "Защо плуването е моят любим спорт", "Аз като манекенка или защо критиката стана стъпалото, от което да продължа" и други.

"Философията като игра" бе темата на изпитите в програма "Практики на съвременната философия". Учениците обясниха защо играта има основополагащо значение за развитието на човешката култура, цитирайки Йохан Хьойзинха и книгата му "Homo Ludens", и органзираха с останалите 4 игри. 

    "От импресионизъм до сюрреализъм – кратка история на авангардите" – това бе заглавието на учениците от програма "Визуални изкуства на ХХ век". Всеки ученик представи в рамките на 5 минути избран от него стил в съвременното изкуство – "Кубизъм", "Art Nouveau", "Фовизъм", "Постимпресионизъм", "Дадаизъм", "Футуризъм", "Импресионизъм и други.

Следващите програми от Модерна академия на изкуствата "Синдикат", които ще представят пред Пловдив това, което са направили, са "Графичен дизайн" и "Творческо писане". 18 ученика вече се записаха за следващата учебна година на Академията, която стартира през октомври.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина