ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

Проектът Офис парк Пловдив беше представен на аутсорсинг конференция в Пловдив


Строежът на бизнес сградата върви по график

Расте интересът към Офис парк Пловдив, реализиран от инвестиционната компания Галакси Инвестмънт Груп. Сградата, която се изгражда в момента ще бъде готова през месец септември 2016 година и ще отговаря специално на изискванията на компаниите от високотехнологичния сектор. Комплексът ще бъде разположен на бул. "Свобода", близо до Мол Пловдив и ще представлява две сгради с разгърната застроена площ от 19 350 квадратни метра и с общ капацитет от 2000 души. Бъдещето на индустрията определено е извън София, в градовете с концентрация на университетски центрове, с добре образовани млади хора. Пловдив е първият български град, който абсолютно целенасочено се развива в тази насока. Това са изводите, около които се обединиха участниците в днешната конференция. 

„Като сектор в икономиката с най-висока добавена стойност, аутсорсинг компаниите имат и специфични изисквания относно офисите, които наемат“, коментира Константин Бояджиев, директор „Бизнес развитие“ в Галакси Инвестмънт Груп. „Вярваме, че нашият проект Офис парк Пловдив ще отговори на търсенето на висококачествени офис площи и ще помогне за създаването на нов, модерен облик на града“, каза още той. 

Национална аутсорсинг конференция се организира за втора поредна година от община Пловдив и Индъстри уоч. Сред гостите на конференцията бяха представители на повече от 100 компании от IT и аутсорсинг индустрията, представители на местната и централната власт, браншови организации. Основен акцент по време на събитието беше дискусията за привличането на таланти от страните извън ЕС, възможностите, които Пловдив предлага за компаниите от сектора, както и връзката образование – бизнес. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

10 коментари

  1. че привлича IT специалисти да я хвалят по форумите. Така беше и когато Винпром Пропъртис започна да копае за резиденция на Бунарджика.

  2. Впрочем и сега Пловдив е пълен с празни офиси и не осигуряването на празни помещения е условието, да се привлекат поръчки за аутсорсинг. При това качеството на строителството, степента на луксозност имат много малко общо с ефективността на тази дейност, освен ако не се каним да привлечем световния IT елит. Единственото сигурно ще е, че разходите на компаниите ще се увеличат.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина