ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

Изгониха партийни пратеници от Гражданското жури

Image title
С особена мисия бяха дошли днес група жени на първото по рода си в България Гражданско жури, проведено в Икономическата библиотека. Обсъждаше се бъдещето на Площад Централен. Приетите в състава на обществения парламент са избрани на случаен принцип и организаторите се срещат с тях едва в уречения час за дебати и лекции. Още в началото една от избраните жени си призна, че с нея е довела още две момичета, които не са се записали за участите в журито, но много биха искали да участват, тъй като много им харесва идеята за подобен вид решаване на проблемите в Пловдив.Когато стана време всеки да се представи с името си и професията си, момичета не скриха, че принадлежат към нова политическа партия, която презентираха с няколко думи. Казваха се Алекс и Славея и представяха „Нова България“. До този миг присъствието им не бе проблем.

Организаторите обясниха, че няма как точно на тази среща да присъства представител на общината, тъй като това само би объркало още повече журито. Когато са наясно с всички въпроси, на които могат да ви отговорят, те ще изпратят професионалист, който да ви помогне в личния избор, извини се един от гостите на събитието, адвокат Деян костов и част от групата на експертите в журито. Това всички приеха за нормално, обяснимо и дори препоръчително, тъй като става въпрос за проект, който дори все още няма ясни параметри и задания, а е нещо предстоящо и на идейно ниво. Естествено, единствените, които коментираха на глас изказването на адвоката, бяха момичетата от партията. Как може общината да не се интересува? Двете напористи дами питаха остро, при все, че току-що им бе обяснена причината. А именно- по казуса с Площад Централен няма нужда от общинско присъствие, тъй като той още е в сферата на желанията.

Едно от изричните и твърди правила на Гражданското жури е то по никакъв повод да не бъде примесено с политиката. Когато дойде време за кафе пауза обаче, девойките избързаха да агитират членовете на Гражданското жури, като им разкажат за партията си. В първата секунда, когато организаторите чуха неволно разговора, веднага го прекратиха и напомниха отново, че подобни пристрастия са недопустими. Момичетата повече не се върнаха.

Днес членовете на Гражданското жури бяха млади, изключително будни и умни пловдивчани, които се срещнаха с експерти и специалисти, за да обсъдят плановете на общината за генерална промяна на площада и района около него. Първият обществен парламент мина изключително обещаващо, а според повечето присъстващи именно тази форма може да е перфектният коректив на всяка власт.

Какво реши журито, как мина дебатът, четете по-късно само в Под тепето

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина