ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

Новата визия на Цар- Симеоновата градина готова до края на 2014-та

Фонтанът на Деметра не може да бъде възстановен

Image title
5 милиона лева ще бъдат отпуснати безвъзмездно за обновяването на Цар- Симеоновата градина. Останалите 3 милиона, нужни за реализиране на грандиозния проект, община Пловдив ще осигури по програма „Флаг“. Това съобщи днес кметът Иван Тотев.

До края на 2014 паркът ще блесне в новата си визия. Ще стане приказно място за пловдивчани, категоричен е градоначалникът. Изцяло ще бъде запазена зелената система. Ще има нови дървета, ново осветление на алеите, зелените площи и паметниците. Нови пейки и нови фонтани ще допълват новия вид на градината. Градоначалникът призова всеки гражданин да бъде коректив в процеса на модернизацията на парка.

Фонтаните в най- красивия парк в Пловдив ще бъдат истинска атракция за жителите и гостите на града. Освен уникалното осветление те ще хвърлят вода на 20 метра височина. Под водната атракция ще има голям подземен паркинг. Фонтанът Деметра обаче явно няма да може да бъде възстановен. Реновирането му е изключително трудно, тъй като металът е изгнил и тотално компрометиран. Очаква се да бъде направена негова реплика. По време на ремонта Цар- Симеоновата градина няма да бъде затваряна за посетители.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина