ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

Тийнове свалят гаджета с freerun

11-годишен се учи на Свободно бягане под Пощата

Image title

Екипът е маратонки и анцуг, а движенията са щури, опасни и красиви. Коцето е на 18, Алекс на 17, Желязко и Петър на 15, а най-малкият запъртък е на 11- Васко. Петимата са приятели и заниманието им е необикновено- freerun. А по-странното е, че майките им ги подкрепят. Само на Желязко майката е по-предпазлива, защото вече е пукал рамо от скачанията. 
В превод спортът означава „Свободно бягане“ и той им дава точно това – свобода и адреналин. Страхуват се всеки път, но това 

Image title

не пречи да прекарват цял ден на Младежкия хълм или на подлеза под Пощата. Местата се избират по въображение, казват те. Не се стремят към върховете, а се забавляват с всеки провал или успех при скок. 
В момента учат най-дребния на лесните неща. Има доста деца в Пловдив, които практикуват freerun. Тяхната групичка е от около 20 човека, от които 2 момичета. Компетентното мнение на младежите е, че малките дами се справят много добре. 

Image title

Доскоро са тренирали и в залата на Спортното, защото теренът е пълен с удобни уреди. Но това, че няма ток и вода, ги е изгонило от там. 
Някои от скоковете си имат имена: прецизен, мънки и лейзи. Докато ги правят, често слушат музика, предимно dubstep. 
Като голям бонус им идва и свалянето на гаджета, докато си скачат. Факт е, че наборки и каки се впечатляват изключително. Спират се, гледат, задават въпроси „Опасно ли е“, поощряват ги с „Браво“. 

Коцето, Алекс, Желязко, Петър и Васко
Коцето, Алекс, Петър, Желязко и Васко

Алекс, Петър, Желязко, Васко и Коцето коментират мятанията си и се шегуват помежду си безобидно. Помагат си и се надъхват един друг. Вманиачени са толкова, че вече, когато се прибират и изкачват стълбите на блока, не го правят по нормален начин. 
И петимата апелират всеки, който се занимава с freerun, да поставя безопасността си на първо място и да внимава. 

Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title

Image title
Image title
Image title
Image title
Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина