ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Разследване

Шефът на SG Експресбанк учи студенти на работа в екип

Възпитаници на ЕКИУ питат Ян Дюмонтей мъжете или жените са по-добри мениджъри

Ян Дюмонтей в Европейския колеж
Ян Дюмонтей в Европейския колеж
Изпълнителният директор на Сосиете Женерал Експресбанк Ян Дюмонтей учи възпитаници на Европейския колеж по икономика и управление на работа в екип днес. Френският топмениджър изнесе лекция в зала 1 на висшето школо пред няколкостотин студенти. На занятието присъстваха ръководството на колежа, част от преподавателите, известни пловдивски финансисти, колеги на Дюмонтей и директори на SG Eкспресбанк. Темата на откритата среща бе „Силата на екипа е в различните гледни точки. Ролята на екипната ефективност и профилът на мениджъра”.

Банкерът провокира интереса на студентите като изнесе последните финансови данни на банката, даде информация за човешкия ресурс в компанията и даде заявка за бъдеща работа с млади хора. В нашата група се говорят 27 езика, което е тотален кошмар за IT специалистите ни. Но това е- ние сме големи и сме навсякъде. Простираме се на пет континента. В България имаме 1500 служители, 150 офиса, 360 хиляди клиенти, разкри пред студентите Ян Дюмонтей. И допълни, че за годината банката е реализирала 54 милиона лева нетна печалба, близо 152 милиона лв. нетен банков приход, а активите на институцията са на стойност 3 милиарда лева. Това доходен бизнес ли е?, попита французинът бъдещите висшисти, като отговор не дочака, тъй като всички се усмихнаха вместо такъв. Ха, дори банкерите се забавляваме от време на време, закачи се с аудиторията Дюмонтей.

Image title
За да се стигне до такива цифри, до наградите, които банката получи в последните няколко години, да спечелиш доверието на клиента и да го задържиш- нужен е екип. За мен мениджърът е човекът, който поставя задачи на други хора, знаейки, че те няма да ги изпълнят както той иска, каза с усмивка Дюмонтей. После допълни, че мениджърът трябва да е лидер, комуникативен, уверен в себе си и хората си, инициативен. И да се вслушва в екипа си. Ако не се доверявам на колектива около себе си в България- загубен съм. Винаги се вслушвайте в думите и идеите на другите, посъветва младоците в залата топ банкерът. Рецептата за динамична кариера и растеж дори в кризата- много работа, честност и прозрачност. Такъв съм аз, такава е и институцията, за която работя, подчерта французинът.

Започнал е работа в системата на  Сосиете Женерал преди 11 години. Преди това натрупал куп дипломи и квалификации. Докато учил право, мислил да става полицай. После обаче облякъл военна униформа- бил е парашутист. Днес е един от топбанкерите на Европа, баща на три деца. Казва, че първите и най-важни принципи и важни стойности в модерното банкиране са иновативността, екипният дух и отговорността.

При беседата със студентите  Ян Дюмонтей отговори на куп въпроси. Като например представителите на кой пол са по-добри мениджъри- мъжете или жените? Няма разлика. Единствено в стила на работа, каза банкерът. Image title
Image title
Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина