АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Кои са кината в Пловдив?

През лятото ви разкрихме кои са откритите сцени под тепетата, а днес събираме за вас местата, в които може да се насладите на последните заглавия

С настъпването на есента и все по-неустойчивото време навън бързо се връщаме към едно от любимите си занимания, а именно гледането на филми. Независимо дали става въпрос за най-забавната анимация или последния холивудски касов екшън, големият екран в киносалоните винаги предоставя едно много по-различно изживяване от уговорките за домашно кино.

През лятото ви разкрихме кои са откритите сцени под тепетата, а днес събираме за вас местата, в които може да се насладите на последните заглавия или пък на подбрани ленти от европейската сцена в удобни салони и с модерни системи, предлагащи 3D и 4DX

Lucky Дом на киното

Aрт филмовият салон на Града под тепетата отваря врати през 2014-а година и оттогава смело акцентира на европейско, българско и независимо кино, фестивални заглавия, събития с гости и близък контакт с публиката. Това му помага с годините с право да извоюва титлата си на истинска културна институция в Пловдив.

Една от залите им е оборудвана с кожени фотьойли, всеки от които може да се наглася от обикновено седнало до почти легнало положение за удобството на зрителя. Подобни седалки, които са най-актуалното в киносвета, у нас има единствено в София и Велико Търново, а в Пловдив се монтират за пръв път през 2019-а година. Определено това е изборът за любителите на арт лентите  и качествени кино фестивали като София филм фест, Киномания, КЕФФ – Комедиен европейски филмов фестивал, Синелибри, Master of Art и други.

Cinema City Mall Plovdiv

Cinema City Mall Plovdiv отваря врати през март 2009 г с откриването на първия търговски център под тепетата. Оборудвано е с последно поколение кинотехника и разполага с 11 модерни зали, 8 от които са 3D, с общ капацитет 1663 места. 

От декември 2016 г. Cinema City Mall Plovdiv предлага и 4DX изживяване. Четириизмерната технология е създадена в Южна Корея през 2009 г., а в Европа навлиза през 2013 г. При нея ефектите стимулират сетивата на зрителите отвъд границите на аудио-визуалното преживяване в стандартните кино салони. Всяко филмово заглавие  в този формат e  с уникална хореография и смесица от ефекти, които са в синхрон с действието на екрана. Физическите се случват чрез специалните модулни седалки, движещи се по трите основни оси – странично плъзгане, повдигане и спускане. В зависимост от действието, те вибрират или се накланят, зрителите биват побутвани в гърба (примерно при двубой на екрана), докосвани внезапно (изненадващо действие или напрегнат момент), а прелитането на куршуми в действието, се усеща чрез свистенето на бързи въздушни струи край ушите. Ефектите от обкръжаващата среда тръгват от различни места и панели в залата и могат да бъдат вятър – тропически бриз или буря, мъгла, пръски вода – вълна или капки дъжд, сапунени мехури, светкавици, аромати и други.

Кино Arena Mall Markovo Tepe

Кино Арена Мол Марково Тепе е разположено на ет.3 в Мол Марково Тепе и разполага с 6 модерни зали, включително IMAX зала с 288 места и PREMIUM зала с 191 места.

Зрителите в Пловдив и региона имат възможността да се насладят на върховно киноизживяване в IMAX зала с огромен екран, удобни кожени кресла и на озвучителната система от последно поколение IMAX® ® Immersive sound. Зала 2 в Кино Арена Мол Марково Тепе Пловдив е от уникалната по рода си киноконцепция PREMIUM LARGE FORMAT. Оборудвана е с внушителен по размери екран, 4К кинопроектор от най-новото поколение на Christie Digital за ярки и кристално чисти образи. В PREMIUM залата зрителите в Пловдив могат да се потопят в 360° звукова панорама, която създава системата DOLBY ATMOS.

Освен филмови заглавия, Кино Арена Мол Марково Тепе предлага и алтернативнo съдържание. Всеки месец се излъчва по една постановка (балет или опера)от програмата на Роял Опера Хаус в Лондон и концерти на известни групи и музиканти.

Кино Eccoplex

Разполага с общо четири зали от които Зала 1 е най-голямата. Всичките са изцяло с нов интериор и са оборудвани с луксозни и удобни седалки. Разстоянията между редовете гарантират приятно гледане. Техниката с която се прожектират дигиталните и 3D филмите е последно поколение и осигурява кристална картина и прекрасен звук.

Кино Faces

Kиното разполага с  две климатизирани, функционални зали,  оборудвани с модерна 3D технология и удобни седалки, гарантиращи комфорта и приятното кино преживяване на зрителите. Предлага залите за отдаване под наем за презентации, корпоративни събития, обучения , както и за организирани групови посещения.

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина