ВластИзбориНовини

Белобрадова: Панаирите трябва да спрат

На фона на блокираната работа на 48-ото Народно събрание заради липсата на председател, Елисавета Белобрадова – народен представител от „Демократична България“, призова във фейсбук пост „панаирите“ да спрат и депутатите най-сетне да започнат да вършат работа.

Ето какво написа тя:

„За председател на Народното събрание предлагам…

1. ГЕРБ отровиха предходния парламент с ужасяващата си деструктивна работа. Насладата, която изпитваха от това да унищожават институцията нямаше как да не даде резултати. Никой не иска да ги доближи на пръчка разстояние и съвсем основателно.

2. Асен Василен твърди, че ГЕРБ са свалили правителството. За мен мнозинството носи отговорност да крепи правителството. В този смисъл ИТН са причината правителството да падне. ГЕРБ просто го официализираха. Дали е било план, дали е било продадено още в самото начало – на теория и практика ИТН свалиха правителството.

3. Бойко Борисов и Радев си стиснаха ръцете още юни. Това е важно да се каже, защото в момента навсякъде се завръщат хората на ГЕРБ по места и висши администрации. И когато казваме, че сме големи революционери и парламентът не работи само и само да покажем на ГЕРБ дебелия край, да знаете – ГЕРБ си управляват. Сега. В момента. Все повече. И ако няма парламент да зададе евроатлантическата посока на Радев и да установи стабилност на най-висшия орган в страната, властта му ще расте.

4. Очевидно е, че партийните кандидатури не работят в този фрагментиран парламент. И не е въпросът да посочим с пръст КОЙ НЯМА ДА МОЖЕ ДА ИЗЛЪЧИ ПРЕДСЕДАТЕЛ. Ясно е кой – никой. Въпросът е да намерим начин да излъчим председател. Затова панаирите трябва да спрат.

Председател на Народното събрание трябва да има. ПРЕДСЕДАТЕЛ ТРЯБВА ДА ИМА в името на парламентарната ни република. България има нужда от парламент, защото имаме закони за приемане, бюджет, допълнително законодателство, свързано с плана за възстановяване, свързано с възстановяване на парламентарната демокрация, както е записана в член първи от Конституцията.

И въобще, ще напомня съдбата на ИТН. Не защото е важно какво се случи с тях, а защото е поучително какво става, когато потънеш в персоналната, емоционална наслада да размахваш мачете, защото към даден момент, във вторник да речем, имаш лайкове, в сряда си прав, в четвъртък си недоспал и в петък трябва да си тръгваш по-рано, че имаш да ходиш на Велинград.

Идеята на парламентарната демокрация е ние да работим. Ама не да казваме, че искаме да работим, но едикойси ни пречел. Това вече го казвахме на хората 2 години. Трябва верно да се свърши работа някаква, ако е възможно.

А, и да освободим господин Вежди Рашидов от това всеобщо предизвикателство“.

Снимка: Ивайло Илиев/ Actualno.com

IVIL – Ивайло Илиев

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина