Съученици на Асен, който блъсна жена на пешеходна пътека, дойдоха да го подкрепят в съда

Темида

Абитуриентът остава в ареста, потвърди и последна инстанция

Следствен експеримент затваря участъка със злополучната пешеходна пътека

Таня Кънева

Седмина младежи дойдоха днес в Апелативен съд – Пловдив, за да изразят подкрепата си към своя приятел Асен Гюргенчев. Те са съученици на Асен от Професионалната гимназия по електротехника и електроника. Гимназистите отказаха да бъдат снимани и не бяха придружавани от родителите си в кулоарите.

Припомняме, че на 13.04.2017 г. при управление на моторно превозно средство 18-годишният абитуриент е нарушил правилата за движение и е причинил смъртта на Бонка Куманова, като деянието е извършено на пешеходна пътека и деецът е избягал от местопроизшествието – престъпление по чл. 343, ал.3, б. "б" пр.1 вр. с ал. 1 б. "в" вр. чл. 342 ал.1 от НК.

На заседанието си днес Пловдивският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" по отношение на обвиняемия.

Утре ще бъде извършен следствен екперимент на мястото на катастрофата, като отсечката от бул."Шести септември" ще бъде затоверна за час.

Очаквайте подробности.

Споделете ни във:

1 thought on “Съученици на Асен, който блъсна жена на пешеходна пътека, дойдоха да го подкрепят в съда

  1. … ami na 18 godini vseki e palnoleten grazhdanin, shtom kato ima veche knizhka za upravlenie na motorno-prevozno sredstvo, da si nosi otgovornostta za tova ubijstvo na peshehodnata pateka

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.