КриминалеНовиниТемида

Прокуратурата: Арестът на Севделина Арнаудова е законен

Прокуратурата прие тезата на МВР и смята, че арестът на пиарката на ГЕРБ Севделина Арнаудова през март не е бил незаконен. Това се вижда от протокол по делото пред Административния съд София-град, в което пиарката обжалва задържането си за 24 часа на втора инстанция, след като Софийският районен съд се произнесе, че то е било незаконно, пише „Дневник“.

Бившият премиер Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и Арнаудова бяха задържани със заповед на МВР за 24 часа, които прекараха в ареста на Главна дирекция „Национална полиция“ по дело, образувано по спешност за изнудване на Васил Божков.

Прокуратурата обаче отказа да повдигне обвинения и обяви, че всички действия по разследването са извършени от некомпетентен орган и тримата бяха освободени.

Борисов, Горанов и Арнаудова заведоха дела пред Софийския районен съд, в които обжалват заповедите за задържане на МВР за 24 часа и съдът се произнесе и за трите, че са незаконни. Жалбата на Горанов не е стигнала до втора инстанция.

Делото на Борисов обаче вече мина и на втора инстанция, която също се произнесе, този път окончателно, че задържането му е било незаконно. Във всички случаи досега прокуратурата твърдеше пред съда, че арестите са незаконосъобразни.

Пред втора инстанция по жалбата на Арнаудова обаче с изявлението си прокурорът е подкрепил изводите на МВР и на практика твърди, че задържането на пиарката на ГЕРБ е законно.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина