Отцеубиецът плаче в съда, треснал с брадва татко си след шише мастика

Темида

Баща и син си играли, боричкали се след шише мастика и белята станала, е теорията на Мариян Колев

Докторът утрепал родителя си край новия си имот, после заспал някъде на къра

Image title
Мариян Колев е убил татко си точно с един удар с тъпото на брадвата, стана ясно днес в съда, на мярката за неотклонение на доктора от Пловдив, който утрепа баща си Кольо, складира трупа му във семейното Волво, паркира го на черен път край Асеновград и изчезна. Темида  остави в ареста безработния в момента медик, пословичен с алкохолните си изцепки. Именно под влияние на алкохол той посяга на баща си Кольо с брадва, забива тъпата й част в слепоочието на старика и го оставя на място. Драмата се случила в землището на Горнослав, където наскоро Мариян се сдобил с имот. Той завел баща си на място, за да му покаже постаментът, който е излял на собствеността си. След което извадил бутилка мастика и шише узо и се започнало. Краят на запоя идва с жестоката смърт на възрастния мъж.

Image title
Обвиняемият е направил известни самопризнания, плод на неговата защитна версия. С тях той иска да бъде омаловажено деянието и да бъдат смекчени мотивите, за които така и не е проговорил. По тях работим в момента, обясни прокурор Тодор Павлов. Срещу Мариян има 4 досъдебни производства и една присъда. Става въпрос за неплатена издръжка на едно от трите му деца. Хващан е и пиян зад волана. Той е доста лабилен човек, доказал е, че няма намерение да се съобразява със законовите норми на поведение. При него говорим за хронична злоупотреба с високо градусови напитки, а в този ред на мисли арестът е в негов интерес, обяви пред съда прокурор Павлов.

От 2001-ва Мариян живее с татко си Кольо в жилище на улица Иван Андонов. Във фаталния ден завел баща си да му покаже новия имот. След това пили известно количество алкохол. Започнали да си играят, боричкали се като син и баща. Тогава Мариян взел брадвата и отишъл за дърва, тъй като станало студено.  По неясни причини обаче Кольо започва да обижда сина си и под влиянието на алкохола Мариян замахнал с брадвата, за да го сплаши. Направил го с една ръка- само 1 удар. Това само доказва липсата на умисъл. След като го ударил, започнал да го прегръща. Възрастният човек все още бил в съзнание. Помага му да стигне до автомобила и тръгва с него да търси помощ. По пътя обаче вижда полицаи и отбива, вероятно заради употребения алкохол. Закъсва на черен път. След това тръгва да търси помощ пеш, скитайки из района. Но заспива. Събужда се и се връща при колата, където заварва полиция и криминалисти. Разказва всичко, закарва ги на местопрестъплението, показва и брадвата, съдейства, разказа версията на клиента си адвокатът му. 

Прокурор Павлов обаче контрира, че по тялото на стареца е имало следи от борба- няколко кръвонасядания, вероятно в следствие от нанесени удари преди убийството. Следа от удар има в областта на лицето, тялото, крайниците. Теорията на защитата е наивна и дори смешна. В тази игра, боричкане, обвиняемият взима брадвата и нанася закачлив удар с тъпото на сечивото в слепоочието на собствения му баща. А после, след като е убил татко си, е поспал в продължение на няколко часа. Обвиняемият прави ловък подход за леки, уклончиви и завоалирани признания. В обръщението си към съда Мариян Колев се разплака като малко дете. Какво каза, четете след малко.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.