ГрадътКриминалеНовиниТемида

Осъдиха мъж, измамил 62 души с надомна работа

По обвинителен акт на Районна прокуратура–Пловдив е осъден В.С., на 38 г. Той е признат за виновен за това, че в периода от 11.05.2021 г. до 07.12.2021 г. е заблудил 62 лица от цялата страна и им е причинил имотна вреда в общ размер на 2607 лв.

Районен съд–Пловдив е наложил на В.С. наказание от 3 години лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим. Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие. Подсъдимият е признал всички факти и обстоятелства в обвинителния акт.

В.С. е набирал желаещи за надомна работа за сглобяване на детски играчки чрез обява в интернет. Представял се за предприемач. Обаждали му се предимно безработни хора от цялата страна. Те били готови веднага да започнат надомната работа. В.С. нямал намерение да им я осигури, нито пък се занимавал с подобна дейност. Пострадалите изпращали поисканата от него сума – по 42 лева, но не получили части за детски играчки в замяна, нито пък парите им били върнати. Общият размер на причинената имотна вреда е 2607 лева.

Присъдата на Районен съд–Пловдив подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд–Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина