СъдТемида

Фалшификаторът Богоев отново е прозован в съда

Иван Богоев не за първи път е обвинен в изготвяне на фалшиви документи

Този път, в престъпната схема участва и Анна Калева

Двамата са изготвяли фалшиви документи за самоличност и дипломи

Снимка: Архив на Под Тепето

Вълкът козината си мени, но нрава не, са казали старите хора. Очевидно, поговорката се отнася напълно до обвиненият в изготвяне на фалшиви документи Иван Богоев, който за пореден път бе призован под покрива на Темида. Само преди две години, Богоев бе обвинен в издаването на фалшиви документи за самоличност на граждани на арабските страни, а незаконната тенденция в дейността му продължава с пълна силна.

По-рано днес, той бе призован от Районния съд на Пловдив по същите обвинения, но този път е замесена и 29-годишната Анна Калева, графичен дизайнер, който умело борави с компютърните програми. Двамата са обвинени в изготвянето на фалшиви български и чуждестранни документи за самоличност и шофьорски книжки. Този път, престъпната схема се разширява и с изготвянето на различни дипломи за образование, като след оглед на щателна проверка на органите на реда са открити печати на Свободен университет Варна „Черноризец Храбър”, “МОН Министерство на образованието и науката”, “Перфект такси ООД Пловдив”, “Автотранс 2000 ученици Пловдив ООД” и други.

Свидетели заявиха за Под Тепето, че Богоев и неговата съучастница Калева са искали по 200 лева за фалшива лична карта, а дипломите за образование са се продавали на различни суми в зависимост от това дали е за средно или висше образование, като цената при тях варира между 800 и 1000 лева.

В съдебната зала се явиха едва петима, от над 10 редовно призовани свидетеля. Отсъстваше и самият обвиняем, който бе представляван от адвокат Бонев. Защитникът заяви, че Богоев е настанен в болнично заведение, тъй като е открит камък в уретрата. Тъй като Иван и Анна са обвинени в тежко умишлено престъпление, а единият от тях не присъстваше в залата, защитниците адвокати Бонев и Тошкова поискаха отлагане на делото за друга дата.

Съдът уважи молбата на адвокатите и отложи заседанието на 26 май 2017 година, но назначи проверка в болничното заведение, в което е настанен Богоев, за да се изясни дали той наистина се лекува и ако да, кога е приет и с какви оплаквания.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина