Бизнесмен в ареста заради петролната схема

Темида

Иван Тобиев и двама негови помагачи с обвинения за данъчно престъпление

Бизнесменът Иван Тобиев е в ареста по разкритата преди няколко  схема за продажба на горива на черно. Той е обвинен в данъчно престъпление- укриване на акциз в особено големи размери. Сумата е над 1,3 милиона лева. С него са задържани и обвинените в помагачество Зорница Д. и Радослав И. Тобиев е обвинен и за пране на пари. Според прокуратурата той е извършил финансови операции с имущество – пари на обща стойност 1 852 645 лв., за което е знаел, че е придобито чрез тежко умишлено престъпление.

Предвиденото от закона наказание за обвинението в извършване на данъчно престъпление е лишаване от свобода от две до осем години и конфискация, а за обвинението в пране на пари – от три до дванадесет години лишаване от свобода и глоба от двадесет хиляди до двеста хиляди лева, информират от прокуратурата.

Тримата обвиняеми са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да се прецени дали и спрямо кого от тях ще се внесе искане до съда за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.