Арест за телефонни измамници

Темида

Общо седем Ало шмекери са попаднали зад решетките в последните две седмици

Двама телефонни измамници бяха спипани от пловдивската полиция и вече са там, където им е мястото- в ареста с постоянни мерки „Задържане под стража”. На 20 август съдът е пратил зад решетките Атанас С., на 23 г. от град Ветово. Ден по-рано  той позвънил на домашния телефон на 83-годишната жена от Пловдив. Представил се за неин близък, който иска пари назаем за покупка на климатици. В разговора разбрал, че пенсионерката държи вкъщи 5 700 лева. Тя се съгласила да му даде пари. Атанас изпратил помагач, чийто телефонен номер открил в обяви за продажба на автомобили. Възрастната жена предала сумата на два транша. Първо 4 000 лева, а втори път – 1 700 лева. Същевременно са извършвани оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на местонахождението на шмекера, в резултат на които е задържан във Ветово. Той е съобщил на полицейските служители къде е изхвърлил счупената сим-карта, използвана за провеждане на разговори за извършване на измамата на възрастната жена.

На 18 август Темида прати в ареста и друг бандит- 37-годишният Александър Н. Четири дни по-рано той е бил задържан на адрес в Пловдив, където отишъл, за да получи пари от 81-годишна жена. Малко по-рано на домашния телефон на пенсионерката се обадило неустановено лице, представило се за лекар и поискало 970 лева за лечение на дъщеря й, която спешно се нуждаела от операция заради счупен крак. До момента е установено, че Александър е бил изпратен с цел да получи парите. Разследването сочи още, че на 12 август обвиняемият е получил други 1500 лева от 52-годишен мъж от Пловдив, на когото също неустановено лице се обадило по домашния телефон, представило се за негов роднина и поискало като заем горепосочената сума. Мулето е оставило парите на място извън Пловдив.

Под ръководството на Районна прокуратура за последните две седмици са задържани общо седем лица за телефонни измами. Специализираната операция спрямо извършителите на тези престъпления продължава съвместно с отдел „Криминална полиция“.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.