Спорт

Ботев предлага финалът за Купата да е в Пловдив

Ботев Пловдив е изпратил официално запитване до Българския футболен съюз с идея финалът за Купата на България да се играе на стадион „Христо Ботев“. Желанието на жълто-черния клуб е да се използва най-модерното съоръжение в страната и като жест към държавата, инвестирала в него. От клуба заявяват, че се надяват кметът на града и футболната общественост да приемат тази идея.

От Ботев Пловдив подчертават, че умишлено официализат предлоението си преди конгреса на БФС, който предстои утре, 15 март. Така всеки един от кандидатите ще има време да реши кой е най-добрият вариант. Един финал на стадиона в Пловдив би бил адекватен към годините, в които живеем и съвремието ни, пишат от жълто-черния клуб. Интересно е, че самият клуб е на крачка от финала – Ботев среща ЦСКА-София на полуфиналите на турнира.

В същото време от Гражданския съвет от Сдружение „Ботев Пловдив“ публикуваха информация след последните срещи, които са провели с представители на община, строител и други отговорни лица за довършването на съоръжението. Целта на Гражданския съвет, който бе възобновен наскоро, е да следи за прозрачното разходване на средствата и качественото строителство на Колежа.

По тяхна информация има уверение, че етап 1 от строителството ще бъде завършен на 31 май 2024 година. Самият стадион придобива своя окончателен вид отвън. В последните дни вече започнаха да се монтират последните декоративни детайли в централната част на фасадата. Оформянето на козирката е на финал, като се монтират последни части от конструкцията, а вече напредва и самото покритие в двата финални ъгъла.

Без много детайли от Сдружението споделят и още информация – работи се по отстраняване на проблемите с влагата в помещенията на кота -3.8м, но не са решени проблеми с покритието на секторите B, C и D, без да споменвата какви са тези проблеми. След заделените още 33 млн лева за цялостно завършване на съоръжението няма решение кой ще завърши стадиона в етап 2 – дали ще се подпише анекс с настоящото дружество или ще се състави нова обществена поръчка, пишат още от Сдружението. При нова обществена поръчка може да се избегне проблем, при който в момента строителят е в привилегировано положение, пишат от там.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина