По следитеРазследване

За Гиньо Матев и общинските съветници Тракия е село

Воеводата кандидатства за финансиране по програмата за развитие на селските райони


В герба на Тракия има панелки, а не селски дувари
Най-големият жилищен квартал в Пловдив- Тракия стана село, поне в представите на кмета на района и общинските ни съветници. Местният парламент разреши на инж. Гиньо Матев да кандидатства за финансиране на нови детски ясли по оперативната програма за развитието на селски райони. Това е пълно безумие. Просто нямаме думи. Именно липсата на информация и компетентност е основната причина България да не успява да усвоява евро пари, коментират хора, работили върху куп европейски проекти. Срещу решението на старейшините и мераците на воеводата Матев остро се възпротиви и зам.-кметът по европейски политики и международно сътрудничество Ганчо Колаксъзов, който обясни, че е потресен от случващото се. Тракия не е село. Изумен съм от това решение на Общинския съвет. То показва пълно неразбиране по темата. За селските райони има списък на общини, които имат право да кандидатстват по тази програма и Пловдив не е сред тях. Проектите за селските райони не се внасят в МРРБ, а в местното поделение на разплащателната агенция, освен това тази програма в момента е затворена. Наистина беше определен срок до 8 януари, но по програма за облагородяване на градовете Пловдив не може да кандидатства, тъй като вече има спечелен проект, вдига рамене Колаксъзов и подчертава дебело, че има заповед на кмета Славчо Атанасов, според която всички проекти трябва да минават през бюрото му.

В кметството гадаят с какъв точно формуляр ще кандидатства администрацията на Тракия, тъй като за МРРБ документът е един, а за селските райони е съвсем друг.

Според врели и кипели в материята, по логика, по която Матев се точи на евро проекти, кметът на община Родопи може да участва в програма за облагородяване на градове с презумпцията, че в Марково, Белащица и Брестник живеят много пловдивчани.
 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина