ЗдравеПУЛС

Връчват наградата „Лекар на годината”

Районната лекарска колегия в Пловдив ще връчи наградите „Лекар на годината 2017” тази вечер на специална церемония. Призът за мениджър на лечебно заведение за 2017 ще получи    управителят на УМБАЛ „Каспела” доцент Илиан Дойков, а за активен принос в специалността „Съдебна медицина” – доцент Светлозар Спасов от катедрата по „Съдебна медицина” в МУ.

Отличени от колегията на регионално ниво са още д-р Недялка  Стефанова – завеждащ детското отделение в МБАЛ Асеновград, д-р Добрин Кръстев  – началник на АГ отделението в МБАЛ Първомай, д-р Иво Кехайов от клиниката по неврохирургия на УМБАЛ „Свети Георги”, д-р Красимира Станева от хирургично отделение на МБАЛ „Еврохоспитал”, д-р Цветан  Петров от МБАЛ Карлово, общопрактикуващите лекари д-р Александър Калайджиев – от Пловдив и д-р Иван  Горев – от Куклен.

Д-р Неделя Щонова ще вземе награда за предаването „Духът на здравето”, излъчвано по btv.

За престижното отличие на национално ниво са номинирани трима лекари. Д-р Свитлана Бачурска, началник на отделението по клинична патология в КОЦ – Пловдив и асистент в катедра „Обща и клинична патология” в МУ e предложена за наградата в категорията „Ти си нашето бъдеще”.  Отличен лекар за 2017 от БЛС e и завеждащият отделението по съдова хирургия в МБАЛ „Света Каридад” д-р Георги Сакакушев, а за активен принос в специалността хирургия е номиниран шефът на Клиниката по хирургия в УМБАЛ „Каспела” професор Росен Димов.

Националните награди ще бъдат раздадени в София в Деня на българския лекар, който се чества традиционно на 19 октомври, празник на Свети Иван Рилски Чудотворец. 

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина