ЗдравеПУЛС

Вдигат капитала на Окръжна болница, общината изпада в миманса

Доц. Георги Йорданов остава шеф, твърдят запознати

Намерил стабилна подкрепа в иначе политически опоненти   

Доц. Георги Йорданов, назначен във времето на кабинета Орешарски за шеф на Окръжна, е намерил общ език и с новите управляващиМБАЛ Пловдив ще увеличава капитала си, с което делът на държавата ще набъбне за сметка на общинския. Това алармираха днес старейшините в общинския съвет. Не само това, ами представителят на местния парламент и администрацията д дружеството не е получил абсолютно никаква информация относно свикването на общото събрание, мотивите за това и дневния му ред. Очакват се промени в борда, но и вдигане на капитала на болничното заведение, с което общината ще бъде пратена в миманса и ще изгуби всякакво влияние като акционер в борда. Неинформирането на един от акционерите в дружеството е в разрез със закона, подчерта днес Дани Каназирева и поиска да бъдат гласувани по крути мерки, които да защитят общинските интереси. Колегите й обаче решиха единствено представителят на общината в общото събрание да гласува срещу увеличението на капитала. Това няма да доведе до абсолютно нищо. Страхливо поведение на бездействие. Трябва да бъдем твърди тук, категорична бе Каназирева. Тя поиска да бъде направено възражение поради незаконосъобразност на взимането на решения и да се отложи общото събрание. Излиза, че не искате да защитаваме интересите си. В същото време се демонстрира изключително неуважение към общината като акционер. Не говорим за обина Каспичан, а за община Пловдив, разгневи се Каназирева.  

Според запознати ходовете в бившата Окръжна болница са стратегически и подготвени. Говори се, че сегашният шеф на МБАЛ Пловдив доц. Георги Йорданов ще остане на поста си, въпреки крещящите политически различия, които има с управляващите в момента държавата и конкретно здравното ведомство. Доцентът е член на БСП и едно от основните остриета на социалистическата партия в Пловдив. Запознати твърдят, че Йорданов е намерил сериозно рамо в десните политически сили, на което да се опре в борбата да остане на поста си. Говори се за депутатско такова.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Хормона отдавна е забравил по каква дисциплина е доцент тъй като не е чел нито една лекция за последните 15 години, а и хабер си няма от рентгенология.Що касае управленските му качества те са толкова ужасни колкото и дълговете на МБАЛа. Плаща на местните РЕФОРМАТОРИТЕ, ГЕРБ и БСП с парите от пътеките и си осигурява мястото си.

  2. На Общината в миманса и е мястото, след като толкова години не можа да намери средства и воля да подобри средата около Окръжна болница. Дворът е като джунгла, пълен с боклуци и влечуги, тотално занемарен. Защо е резкия контраст между поддържаните градинки, бул.България с розите и грозната гледка около болницата. Защо ОП „Градини и паркове“ ги няма тук? Защото тия не са от нашите, ли?? Ама моля ви се, по какво личи че Общината е акционер тук????

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина