ЗдравеНовиниПУЛС

В УМБАЛ „Свети Георги“ показват висш пилотаж в хирургията на УНГ

Техники от „висшия пилотаж“ в хирургията на УНГ заболяванията ще бъдат представени в Интегралния център за лечение на тумори и травми на глава и шия към УМБАЛ „Свети Георги“ на 10 и 11 юни 2022 г.

Чрез ендоназална хирургия на заболяванията на носа, синусите и слъзните пътища ще бъдат оперирани пациенти със заболявания на околоносните кухини – носна полипоза, инвертни папиломатози и заболявания на слъзните пътища – дакриоцистити.

Курсистите, които са 15 специалисти и специализанти по оториноларингология,  ще имат възможност да наблюдават това в реално време. Целта е повишаване квалификацията на младите специалисти по оториноларингология и запознаване със съвременните методи за лечение на заболявания на носа, синусите и слъзните пътища, обясни ръководителят на курса проф. д-р Карен Джамбазов, д.м., изпълнителен директор на УМБАЛ „Свети Георги“.

Организатор на събитието е Високотехнологиченият център за трансфер на знания и здравни технологии – Интегрален център за лечение на тумори и травми на глава и шия и Катедра по УНГ болести към МУ-Пловдив със съдействието на Българско национално сдружение по оториноларингология, хирургия на глава и шия и Българско ринологично дружество.

Сред лекторите, освен проф. Джамбазов, са изявени наши специалисти по УНГ заболявания, както и д-р Алберто Шрайбер специалист оториноларинголог от болницата в Бреша (ASST Spedali Civili – Brescia) и Университет в Бреша, Италия. Проф. д-р Йоанис Константинидис  – специалист оториноларинголог Associate Professor in Otorhinolaryngology, Aristotle University of Thessaloniki, Гърция.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина