Президентът: Партиите в НС трябва да намерят бързо изход от ситуацията

Актуално Власт Избори 2021 Новини

„Докато партиите търсят формирането на управленско мнозинство, кабинетът трябва да осигури социалните плащания и подкрепата за бизнеса, да отстои ветото за Република Северна Македония в съответствие с рамката, приета на КСНС и да осигури функционирането на държавата“. Това заяви пред журналисти тази сутрин президентът Румен Радев, преди да открие международния форум „Зелената сделка – иновации, инвестиции и справедлив преход“ в столичен мол и два дни, след като лидерът на „Има такъв народ“ Станислав Трифонов заяви, че ще изтегли министрите си от кабинета и напуска управляващата коалиция.

Слави Трифонов: “Слагам край на тази коалиция и тази агония” – ВИДЕО

Държавният глава смята, че парламентарно представените партии трябва да намерят възможно най-бързо изход от ситуацията, защото се нуждаем от отговорно и устойчиво управление. Той призова за намиране на ново управленско мнозинство в рамките на този парламент.

По думите му, за разлика от предишните кризи, тази се разгръща в условията на прогресираща инфлация, на социална, икономическа и продоволствена криза, породени от войната в Украйна.

След изявлението си Радев отказа да отговаря на въпроси на журналистите.

 

Споделете ни във:

4 thoughts on “Президентът: Партиите в НС трябва да намерят бързо изход от ситуацията

  1. рундю гламавия мурзил щял…. са фани за палцити и при путлер да ходи да ближе кремълски топки

  2. Радев,ти не си Български президент,а палячото на евреинът Сакскобурготски. Именно ти насади това еврейско гнусно правителство! Именно ти бе избран с гласовете на еврейската партия ГЕРБ! Именно ти си главнокомандващ на Въоръжените сили и носиш директна вина за ежедневното снабдяване на украинските нацисти с оръжие.Ти ще бъдеш съден от Руско-Български Народен Съд!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.