ЗдравеПУЛС

Uriah Heep върнаха рока от 70-те в Пловдив

Няколко хиляди посрещнаха преждевременно Джулая в зала Колодрума

Екатерина Стоянова

Защо Uriah Heep са легенди в рока? Отговорът дадоха самите музиканти на сцената в зала Колодрума снощи, пред няколко хиляди свои верни фенове. Няколко десетилетия те не са направили и стъпка в страни от това, което обичат- истинския неподправен рок.  Не го направиха и снощи в Пловдив. Музикантите дадоха да се разбере защо са важна част от историята на европейската рок музиката със своя финес, изобретателност в композициите и сценично присъствие, което показва колко добре се чувстват на сцената и как точно там е тяхното място.

Силни аплодисменти и крясъци се разнесоха из  залата, когато членовете на групата се качиха на сцената. Музикантите върнаха рока от 70-те още с първото си парче. Малки деца подскачаха, тийнейджъри протягаха ръце, показвайки знаците за рок и мир и танцуваха, възрастни хора си спомняха младите си години, ритмично клатещи тела и глави, тактуващи си с крак, погълнати от музиката.

Бърни Шоу, вокалистът на групата, въпреки годините си, изглеждаше като дете – щастливо и усмихнато, изпълнено с енергия, което върши най-любимото си занимание. Той и Мик Бокс – единственият член на групата от самото й създаване, притежател на името  Uriah Heep и техен китарист, бяха като едно на сцената. Ръсел, Фил и Дейви също споделяха настроението. Имаше завършеност. Бандата осигури едно незабравимо преживяване на феновете си с перфектно във всяко едно отношение шоу. А Мик не пропусна да припомни на публиката за старите членове на групата, за приятелите си, тези, които вече не са сред нас.

Снощи Пловдив посрещна преждевременно Джулая. Изгревът дойде от осветителните тела на сцената и, разбира се, с култовото парче на Юрая в оригинал- July morning. Песента на живо за хилядите меломани се превърна в поклонение пред рока и музикантите на сцената. Има, още има много какво да дадат на музиката, категорични бяха феновете след шоуто.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина