ЗдравеПУЛС

Спасиха от изоставяне 6 бебета в Пловдив

Близо 100 деца останаха в семействата си през първото полугодие благодарение на фондация „За нашите деца”

Близо 100 деца в Пловдив останаха в семействата си през първите 6 месеца на годината благодарение на екипа на фондация „За Нашите Деца“ . Общо 10 са случаите, по които работи екипът в Център за обществена подкрепа „За деца и родители“ през изминалото полугодие по програма „Предотвратяване на раздялата на новородени от техните семействата“. Спасени от изоставяне са 6 бебета, благодарение на активното ни сътрудничество със здравните заведения, навременната намеса и подкрепата, която се оказва на родителите. Това съобщиха от фондация „За нашите деца”. Екип й работи активно и по програма „Предотвратяване на раздялата – семейна подкрепа за сигурна грижа“, насочена към семейства в риск да изоставят детето си.

Обхождаме рисковите квартали и семейства, за да установим своевременно проблемите, разговаряме с настоящи и бъдещи родители, даваме насоки и съвети, и помощ, там където е необходимо. По този начин успяваме да достигнем до повече деца и семейства в нужда и да ги подкрепим, за да останат заедно. По тази програма работихме с 80 семейства, които срещат различни предизвикателства в грижата за децата си – живеещи в трайна бедност, родители на деца с увреждания, многодетни семейства и др. Нито едно семейство не се раздели с детето си, доволни от резултатите са от фондацията.

Организираните от центъра ни за обществена подкрепа в Пловдив курсове за родителски умения се радват на все по-голям интерес от страна на настоящи и бъдещи майки и татковци. В безплатните обучения се включиха 144 родители, като са обучени и 6 кандидат-осиновителни семейства.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина