ЗдравеПУЛС

Проф. Карен Джамбазов е новият- стар изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Георги”

Преизбраха го с оценка 6 от конкурса на Здравното министерство

Проф. Джамбазов наситна копчето на развитието на УМБАЛ "Св. Георги" в последните пет годиниПрофесор Карен Джамбазов бе преизбран на поста Изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Георги”. Обявеният за здравен мениджър на годината от Българския лекарски съюз ще продължи с успешната политика по управление на най-голямата болница в България в следващите години. Професорът спечели конкурса на Здравното министерство като получи най-високата възможна оценка 6 в процедурата. Комисията категорично го преизбра за нов мандат, благодарение на начина, по който Джамбазов и екипът му вдигнаха на крака „Св. Георги” от тотален финансов колапс през 2010, за да може днес лечебното заведение да е сред най-стабилните в страната с печалба в последните 4 години от близо 10 милиона.

Проф. д-р Карен Джамбазов и екипът му встъпват в управление на УМБАЛ „Свети Георги“ в края на м. юни 2010 г. Сред по-сериозните проблеми, с които се сблъскват, са неразплатените задължения за работни заплати към персонала, поради което е съществувала заплаха от напускане на кадри и спиране на дейността на болницата. Просрочените задължения към доставчици тогава са били в размер на над 17 млн. лева. Към днешна дата те са намалени наполовина, като същевременно с това болницата обновява структурата си, поддържа трето ниво на компетентност, изплаща редовно заплатите на персонала и се разплаща с доставчиците си в регламентирания от закона срок.

През последните 6 години ключовата формула за оптимизиране на дейността на УМБАЛ „Свети Георги“ и устойчивото й развитие е: „Непрекъснато адаптиране към новите условия и усъвършенстване на системите за управление и контрол на всички процеси в болницата.“. Вследствие на всички предприети мерки и мероприятия, още през 2011 година лечебното заведение отчита рязко увеличение на броя на клиниките и отделенията с положителен финансов резултат. Ако през 2010 г. печелившите звена са били само 11, през 2011 г. те вече са 22 от общо 35 клиники и отделения, а днес техният брой достига 32. През 2015 г. дружеството вече успява да излезе от състоянието си на декапитализация,  а  общият размер на печалбата за последните 4 години е близо 10 млн. лева.

УМБАЛ „Свети Георги“ привлича значителни средства и чрез безвъзмедна финансова  подкрепа по оперативни програми на Европейския съюз и други международни фондове – за инвестиции в подобряване състоянието на материално-техническата база, повишаване на капацитета и базовите възможности на болницата, и повишаване квалификацията на персонала. За целта успешно са подготвени и реализирани много проекти на стойност над 31 млн. лв.

От 2010 до 2015 г. направените инвестиции в дълготрайни материални активи (ДМА) са общо в размер на над 39,5 млн. лв. Капиталовата субсидия от МЗ за същия период е в размер на малко над 2,8 млн. лв.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Платиха си на когото трябва и хоп Джамби,пак набързо го преизбраха.Добър съветник има,оня мазник Мавров пак добре е проучил нещата.Как не се наядоха 6 години царуват.Аз не зная останали нещо за крадене и още роднини за назначаване в тая болница, на измислени длъжности с по хиляди левове заплата.Да се задавят с тия пари дано и да им свърши бързо царуването.

  2. Мизерна болница като порутен паметник от соца, на паркинга скъпите лимузини на лекарите, самият Джамбазов работи на сто места едновременно. Колко минути отделя за свети Георги на ден, дали е ясно?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина