ЗдравеПУЛС

Президентът Румен Радев обяви старта на „Българската Коледа” от УМБАЛ „Св. Георги”

Благотворителната инициатива е събрала над 2,6 милиона лева тази година

Президентът Румен Радев обяви старта на кампанията „Българската Коледа”от най-голямата болница в България- УМБАЛ „Св. Георги” днес. Държавният глава даде началото на 15-ата поред национална благотворителна  инициатива, която тази година ще е под мотото „В подкрепа на спасения детски живот” и ще е насочена към рехабилитацията на малки пациенти. Радев бе посрещнат от изпълнителния директор на УМБАЛ „Св. Георги” проф. Карен Джамбазов. На официалната церемония по откриването на кампанията присъстваха още здравният министър Кирил Ананиев, областният управител Здравко Димитров и кметът Иван Тотев. Плътно до президента бе и първата дама Десислава Радева, която раздаде подаръци на малките таланти, участвали в музикалната част от церемонията.

За нашата болница е особена чест да е домакин на това събитие. От събраните от  благотворителната инициатива средства досега при нас е дошла апаратура на обща стойност 1,6 милиона лева. И сега чакаме поредната животоспасяващата апаратура от последното издание на „Българската Коледа”, която е на стойност 160 хиляди лева, каза изпълнителният директор на  Университетска болница проф. Карен Джамбазов.

Избрах да открия „Българската Коледа” от тук, тъй като УМБАЛ „Св. Георги” е едно от водещите лечебни заведения в страната, с над вековна история. Тази болница се гордее със специалистите си. Тук годишно се полагат грижи за хиляди български деца, каза президентът. Като допълни, че именно на лекарите се дължи успехът и доверието в благотворителната инициатива. Благодаря ви, че спасявате детски животи. Благодаря ви за надеждите, които давате. „Българската Коледа” е не просто дарителска кампания, а кауза, която ни дава вярата и усещането, че живеем в цивилизовано общество, подчерта Румен Радев. И съобщи, че за 2017г. благотворителната инициатива е събрала общо 2 650 000 лева, с които е закупена апаратура на 30 лечебни заведения в страната и са подпомогнати 474 български деца.  

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина