ЗдравеПУЛС

Пловдивски педиатри с денонощни консултации

Това е трета възможност към момента в града, когато притеснени родители търсят лекарска помощ през нощта и в почивните дни

И педиатрите в МБАЛ „Централ хоспитал“ в Пловдив ще дават денонощно консултации на семейства, чиито деца имат здравословни проблеми. За целта екипът предоставя на пациентите тел: 0877/491-701, на който специалистите ще отговарят по 24 часа 7 дни в седмицата.

До момента в Пловдив единствено частната клиника „Вела“ даваше такава възможност, а от скоро има и медици в х-л SPS с денонощен кабинет за прегледи.

„Видяхме колко беше голям интересът към безплатните прегледи за деца, които колегите проведоха в края на септември. Тогава значителен брой семейства потърсиха помощ от детските лекари по телефона, съобщи управителят на болницата д-р Надежда Крумова. Така дошло решението да се предостави на родителите възможността да контактуват с екипа педиатри по този начин, за да са спокойни, че имат непрекъснат достъп до квалифицирана медицинска помощ.

Малките пациенти, които са в по-тежко състояние по преценка на лекаря ще бъдат довеждани за преглед на място, а при необходимост и хоспитализирани, уточняват от болницата.                

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Вела не е единствената денонощна детска клиника. Доста отдавна съществува и денонощна детска клиника Пловдимед (в сградата на Транспортна болница), където винаги сме получавали професионално отношение.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина