ЗдравеПУЛС

Офис парк Пловдив се пълни с наематели

IT и аутсорсинг фирми влизат в сградата

България остава лидер на аутсорсинг пазара в Източна Европа с конкурентни цени на офис площите, квалифицираната работна ръка и подобрените процедури за започване на бизнес. Около това становище се обединиха участниците на годишната аутсорсинг конференция, проведена в края на миналата седмица в столицата. Пловдив пък е най-добрият град за развитие на аутсорсинг бизнес, стана ясно на церемонията по връчване на  наградите на Българската аутсорсинг асоциация, Bulgarian Outsourcing Excellence Awards 2016.

Сред основните фактори за увеличеният интерес към Пловдив е развитието на пазара на офис площи. Качеството на сградите като достъпност и функционалност ги прави атрактивни за новите инвеститори. Очаква се това да засили процесите на преструктуриране, релокация и оптимизация на пазара. Все по-често наемателите имат специфични изисквания към офисите, с възможности за изграждане на гъвкави работни пространства. Очаква се на тези условия да отговори най-новия проект под тепетата – Офис парк Пловдив на Галакси Инвестмънт Груп.

„Офис парк Пловдив е изключително важна от стратегическа гледна точка инвестиция. Проектът ще направи по-ефективна работата на много компании, които навлизат или вече работят в Пловдив и се развиват в областта на аутсорсинг и IT  индустрията”, коментира управителят на инвестиционната компания, която развива проекта Константин Бояджиев.

Седеметажната сграда на Офис парк Пловдив ще бъде готова през октомври като от компанията инвеститор в проекта съобщиха, че интересът на наемателите е огромен и над 60% от площта е вече отдадена. В моментът се работи по довършителните работи и специфичните изисквания на наемателите за оформлението на вътрешното пространство. Предлаганите офиси ще отговарят на най-високите изисквания на наемателите и европейските стандарти за качество. Проектът залага на комуникативна локация, отворени офис пространства и подземни паркоместа в озеленена градска среда. Една от тенденциите, които отчитат от Галакси Инвестмънт Груп е търсенето на все по-големи офиси от страна на компаниите.

Инвеститорите от високотехнологичните компании са привлечени от квалифицираните кадри и университетския профил на града, както и от добрите условия за правене на бизнес в Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Всичко е лъжа. Офис сградата на „Винпром Пещера“, построена от няколко години стои ПОЛУПРАЗНА, защо не напълнят първо нея. Реклама, реклама, но с мярка, в Пловдив се знае всичко.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина