ЗдравеПУЛС

Мотори трещят под тепетата

Все повече дами яхват моторите

Няма напрежение между огнените братя заради разделенията, които се всяват в редиците им

По традиция, на 22-ри март, с настъпването на първа пролет, мотористи от цялата пловдивска област се събират, за да отрият официално сезона на возилата, носещи адреналин. Улица „Данаил Николаев“ отново е превзета от огнените братя и постепенно се препълва от новоприиждащи рокери. Събирането започна в 10:00 часа, а само час по-късно на мястото се бяха събрали над 200 представители от различни банди. Това е значително по-малък брой, имайки предвид миналогодишното откриване, на което се събраха над 600 мотористи, но е важно да отбележим и ранния час. А и сами видяхме как ежеминутно броят на рокерите нараства.

Изключителни приятно впечатление направи факта, че все повече дами се престрашават да яхнат мощните машини и застават рамо до рамо с опитните мъжаги. Други представители на нежния пол, дошли за събирането, предпочетоха да застанат на мотора зад своите приятели и просто да се насладят на невероятното преживяване. Както повелява традицията, по-късно през деня всички заедно ще запалят двигателите и ще потеглят към Бачковския манастир, където ще запалят за здраве по 2 свещи – една за моториста и една за самото возило.

Макар слуховете, които се носят, че има разделение на млади и стари между огнените братя и различните мотоклубове, напрежение на мястото нямаше. Всички бяха усмихнати, позитивни и с радост и охота разказваха на минувачите за колоритните двуколки. А такива имаше доста. Много от пловдивчани, които минават по улицата, се снимаха с моторите, а някои от тях, взели си поука от миналата година, излязоха навън директно с фотоапарати.

Разбира се, имаше и музика. За съжаление, тази година нямаше поставена сцена, на които да се изявят местните банди, но рокът не се плаши от това, че няма сцена, след като има мощни тонколони. Истинското  празненство на вятъра и свободата не може да бъде помрачено от нищо и можете да го видите с очите си точно сега на „Данаил Николаев“.

На събитието се видя и засилено полицейско присъствие. Органите на реда се грижат гражданите да преминават по улиците безпроблемно и стриктно следят за конфликти, но работата им се оказа доста скучна днес, тъй като разпри няма.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина