ЗдравеПУЛС

Кметът към медиците от КОЦ: Вие сте политически бебета

Еколози, художници, лекари- избори! Играят си с вас, обърна се към служителите на диспансера Тотев

Обжалват решението на местния парламент за избор на нов управител на здравното заведение

Медиците чакат решението на ОбСВие сте политически бебета! Играят си с вас! Така кметът Иван Тотев се обърна към протестиращите срещу конкурса за управител на Комплексния онкологичен център медици от трибуната на местния парламент в днешната гореща, гореща сесия. Изявлението на градоначалника откровено обиди лекарите и медицинските сестри, които от няколко дни искат нов прозрачен конкурс за ръководител на здравното заведение, в което лекуват онкоболни пациенти. То дойде след бурна говорилня от страна на всички политически сили в общинския съвет, силни реакции от страна на служителите на онкодиспансера и малко преди да бъде гласувано предложението за отмяна на конкурса и организирането на нов такъв, което в последствие бе отхвърлено.

Иван Тотев: Вие сте политически бебета Хората, изказали се преди мен, търсят своите 15 минути слава. Изключително неприятно ми е да говоря от тази трибуна, когато срещу мен седят лекари. Но вие сте бебета в политиката, разберете, че в последните няколко дни си играят с вас. Какво означава честен конкурс? Такъв, в който д-р Калинов печели ли? Не знам как ще се гласува точката, за която сте тук. Нямаме политическо решение за нея. Доказателство за това е, че д-р Вальов, който спечели конкурса, няма нищо общо с ГЕРБ. Не само, има общо с други политически сили. Трябва да знаете, че нищо ново няма да се случи, ако има промяна на управителя. КОЦ ще продължава да се развива по начина, по който се развиваше в последните 4 години. И това развитие ще идва от тук, от тази зала. Подчертавам пред вас, че не подкрепяме политиката на Москов, тъй като нашата политика е развитие на КОЦ- Пловдив. В живота е така, директори и политици са мандатни, докато вие не сте мандатни, цял живот оставате лекари. Но само да отбележа, че преди вас в тази зала, на същите места, които сте заели сега, имаше еколози, а след тях имаше художници. Сега са лекари. Еколози, художници, лекари- избори, допълни в словото си Иван Тотев като призова съветниците да гласуват по съвест.

Д-р Евгений ДиневДопуснат до трибуната за коментар от старейшините, д-р Евгений Динев от диспансера заяви, че д-р Калинов е спечелил симпатиите му. Няма мотив в тази смяна. Моментът за смени в КОЦ е крайно неподходящ. Предупреждавам ви, че ще има напускане на важни звена от персонала, може да се стигне до спиране на операциите. Искате със сила да въдворявате д-р Вальов на новото му работно място ли? Разчитам на вашата мъдрост. Колкото до политическите бебета, г-н кмете, преди 20 години съм се върнал от там, където сте вие и не се гордея с това, отговори на Тотев д-р Динев.

След гласуването в пленарната зала и виковете оставка извън общинския съвет кметът допълни пред медиите, че персонала на КОЦ ще се успокои. Не пожела да отговори какво ще се случи ако след две седмици д-р Вальов отиде на първия си работен ден и не бъде допуснат в диспансера. Всичко, което се случва в здравното заведение, продължава. Ако лекарите имаха политически опит, този цирк днес нямаше да се случи. Хората бяха използвани. Имаше много енергийни вампири в залата днес, визира някои политически опоненти градоначалникът. Няма политическо решение в избора на нов управител на КОЦ. Но се изненадвам, че след гласуването чухме имена на някои кандидати за кметове от устата на лекарите. Това не е ли политическо. Нали са радетели за бъдещето на диспансера, а пък в следващия момент използват конкретни имена, визира кметът  д-р Динев, който гневен пред медиите след избора на д-р Вальов за управител посочи, че няма да гласува повече за ГЕРБ и поиска да се върне за кмет Славчо Атанасов, тъй като „и без това имал да си връща”. Д-р Динев предрече още, че д-р Вальов ще отиде на първия си работен ден с полиция, определи гласуването на мнозинството като политическо безобразие. Смятайте за какви интереси става въпрос, след като ГЕРБ не подкрепи човек от партията си, допълни докторът. И предупреди, че голяма част от персонала е готов да не допусне Красимир Вальов на работното му място, както и се очаква вълна от напуснали специалисти.

След вота се разбра, че решението на местния парламент ще бъде обжалвано от д-р Калинов и близки до него юристи. Това ще се случи първо пред областния управител, който най-вероятно ще отхвърли жалбата. После тя ще отиде към административния съд.  

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. В началото симптомите на самозабравяне биват посрещнати с назаинтересованост. С усилване на тези симптоми, обществото се стъписва, но си казва , че в политиката това е нормално. Когато симптомите са се превърнали в поведенческа линия, за обществото е прекалено късно. В предишните фази на патологията си властимащият е конструирал блокиращи механизми. За обществото остава ролята на роб, която неминуемо избива в революции. В нормалните общества

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина