ЗдравеПУЛС

Бутната къща и сеч на дървета около „Васил Априлов” и „Гладстон”

Стартира събарянето на къщата на „Васил Априлов“ и „Гладстон“, която се намира в улична регулация и през нея ще минава разширението на реконструирания булевард. Багер захапа старата постройка и за по-малко от час почти я сравни със земята. Покрай разчистването на терена за бъдещото улично трасе обаче са били изсечени множество дървета от парка в близост. А това стана обект на коментари и критики от страна на гражданите. 

Много от растенията в близост до пътните платна на „Васил Априлов” и „Гладстон” са отстранени, явно за да не пречат на строителните дейности. Според хора от квартала обаче дърветата са били здрави и е трябвало да бъдат запазени на всяка цена. Един от работниците ни обясни, че неговата бригада е дошла наскоро за допълнителна помощ и не може да ни даде много информация, но че всяко действие е премислено и одобрено от Общината. Друга информация на място не получихме, но машините ръмжат повече от хората, които ги управляват и техният глас се чува на далече.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. Изроди селски! Страшна културна столица ще бъдем, думи нямам, само бетон и съборетини. Ще ми се да видя какво щеше да се случи след такава сеч в Германия примерно.

  2. Това е част от интИлигентната стратегия за подобряване на граТската среда. Колкото по-малко дървета, толкова по-малко листа за метене от мангалите. КметЯ мисли за своите избиратели 😉

  3. Напоследък НЕПРЕКЪСНАТО се секат дървета в града!!! Преди дни режеха дървета в двора на Училище Св. Климент Охридски в Кичука, на кого пречат и най-вече какво ще дишаме ние и децата ни?! Егати и „зеленият град“!!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина