МненияПод ножа

Стрелецът от Лясково засипа държавата с писма

Петко Петков изпрати записки с обяснения за невинността си в няколко български града

Съдят ме на тъмно като при Сталин, жалва се той

Паулина Гегова

През 2015-та Петко Петков от с. Лясковец беше осъден от Окръжен съд- Велико Търново за убийството на полицай Емил Шарков и опит за убийство на още 5 служителя на МВР. Петков беше наказан на затвор до живот, без право на замяна, но в момента обжалва в Апелативен съд- Велико Търново.

Днес добре позната верига магазини за спортни стоки, получи редица писма от подсъдимия. Те са били изпратени в обектите в София, Стара Загора, Пловдив, Русе и други. Писмата са трудни за разчитане и неграмотни, но в същината си апелират към едно и също – неговата невинност. Под тепето се сдоби с писмата от пъврият избран обект, а именно Стара Загора. 

В изявленията си, Петков споделя, че през 2014-та година, полицаите са нахлули незаконно в дома му и са започнали да обстрелват него и майка му с куршуми и гранати. Също така се оплаква, че правителството го съди „на тъмно като при Сталин” и заявява, че през престоя му в затвора, се е запознал и сприятелил с най-закоравелите бандити на нашето време. Те го уважавали и биха направили всичко за него, стига да има нужда. 

„Ако някой говори лошо за мен, за майка ми, за вуйчо ми, само ми пишете имената и адресите му и ще видите какви наказателни батальони от затворници – рецидивисти ще пратя веднага да решат проблема”, гласи част от текста. 

Стрелецът от Лясковец, също така иска да съди най-големите вестници, заради клеветите, които според него са изсипали върху името му. 

Служителите на спортните магазини са в шок и не знаят как да реагират. Петко Петков е разчитал, че те ще предоставят писмата на медиите, а защо е избрал точно тази фирма остава енигма. 

Прилагаме писмото на Стрелеца под формата на снимки без никаква редакция или техническа намеса:

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина