МненияПод ножа

Какви предизборни „подаръци“ събрахме от партиите

Вестници, дискове с поезия и балони се раздаваха по време на предизборните кампании

Паулина Гегова

Днес е последният ден от предизборната кампания и макар часове да делят обществото от деня за размисъл, агитациите по центъра на Пловдив продължават.

Само с един тегел по Главната улица може да се сдобиете с куп „подаръци“, раздавани на почти всеки минувач. Ние решихме да си направим експеримент и да видим какво ще съберем и резултатът е повече литературен, отколкото материален. Най-вече се раздават вестници на въпросната партия и листовки.

От Реформаторския блок ни подариха диск със словото на Вазов, а от Атака агитират с патриотични хартиени носители.

Уви, от ГЕРБ ни пропуснаха и не ни дадоха синьо балонче. Причината сигурно ще да е, че не сме майка с дете, което да се радва на надуваемата играчка. Но партията не раздаваше само балони през целия период на кампанията. Освен тях, те подаряваха дъвчащи бонбони, календари с лика на Бойко Борисов и разбира се, отново вестници. Явно коалициите са се усетили, че словото е най-могъщото оръжие на този свят, ако бъде използвано правилно, и са заложили на него. В някои от вестникарските издания присъстват дори кръстословици, които да тренират ума на хората. Други пък промотираха книги на водач на листа.

Друго интересно явление в кампаниите тази година беше дронът, който всекидневно прелиташе около Римския стадион с афиш на една определена партия. Нормално, в свят, в който технологиите се развиват, трябва да си в крак с модата, особено по време на избори, за да привлечеш вниманието на народа.

Като цяло, агитационният процес беше силно активен през няколкото седмици, на някои хора чак им дойде в повече.  Както казахме, утре е ден за размисъл, в който гражданите ще трябва да вземат едно от най-важните решения за бъдещето на държавата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина