ИзбориМненияНовиниПод ножа

Елена Гунчева остава в парламента като независим депутат

Елена Гунчева няма да напуска парламента. Остава в Народното събрание като независим депутат. Към момента пловдивчанката има две подадени заявления в НС – едното за напускане на парламента, от понеделник, и второ – за напускане на парламентарната група на Възраждане, потвърдиха за OFFNews от деловодството на парламента. При нейното оставане в НС, таксиметровият шофьор от Пловдив Емил Янков няма да успее да седне на депутатския стол.

Рано тази сутрин от Петър Петров от „Възраждане“ поиска оставката на Гунчева да бъде изместена и вместо в петък да бъде гласувана веднага след бюджета. Предложението му беше отхвърлено. След новината за второто заявление на депутатката стана ясно защо от групата на Костадин Костадинов избързаха с тази редакция.

Елена Гунчева не се появи, за да гласува по вота на недоверие, а няколко дни по-късно обяви че напуска парламента. Депутатката се сбогува с НС с обвинения към лидера Костадин Костадинов. Нещо повече, тя заяви, че групата ѝ гласувала в синхрон с ГЕРБ-СДС, което противоречало на принципите ѝ.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина