Николай Пловдивски подкрепи кукленци срещу крематориума

Под ножа

Митрополитът се появи на обществено обсъждане и скъса писмо на инвеститора

Изгарянето на човешки тела е въведено в Европа от нацистите, каза духовникът

Пловдивският митрополит Николай се появи изненадващо на обявеното за днес обществено обсъждане по повод протестите на жителите на Община Куклен срещу изграждането на крематориум на тяхна територия. Владиката се появи неочаквано и  хората го посрещнаха на крака. Той стана активна част от казуса, тъй като манастирът "Козма и Дамян" се намира само на няколко километра от Куклен.

В мига, в който главата на най-голямата епархия у нас влетя в общината, представител на инвеститорите показваше позицията на някаква "Истинна Православна Църква", която изразява подкрепа за строежа на съоръжението. Дядо Николай сграбчи писмото и го скъса. "Ние да не сме лъжлива православна църква“, избухна той. И се обяви категорично срещу инвестиционните намерения.

Николай Пловдивски заяви, че изгарянето на човешки тела е въведено в Европа от нацистите. По християнския канон това става с полагането на тленните останки в земята чрез погребване, припомни той и се обяви в подкрепа на жителите на общината.  

Присъстващите заявиха, че няма да допуснат изграждането на такъв обект, който по света се прави на минимум 20 км извън населено място. Хората внесоха подписка с 640 подписа срещу инвестиционното намерение. Една от активистките заяви, че има редица несъответствия в мониторинговия доклад на инвеститора и в протокола за измерване на вредните емисии.  

Споделете ни във:

6 thoughts on “Николай Пловдивски подкрепи кукленци срещу крематориума

  1. Православни неандерталци, в нашата светска държава, църквата няма думата в такива обсъждания. Това да не ви е Средновековието! Николай да се погрижи за спасението на душата си, а не да се меси в светските дела.

  2. Е това се казва решителност – владиката да се бори за църквата! Само така, само така с тия нахалници и лъжци. Владика Николай ми се издигна в очите.
    Питам се понякога – Господ не вижда ли, защо чака хората да се обърнат, толкова много хора са против Господ, добре че той не е човек, досега да ги е помлял и смачкал.

  3. Браво отче! Като те слушам, даваш ми надежда че Господ не е изоставил нашата земя.
    Господ здраве да ти дава и да те води.

  4. Много по-добре трупоизгаряне от безсмислени гранитни плочки. Дедовия да си гледа педалите от манастира!

  5. Този път браво на дядо Николай да скъса и на инвеститорите и да извика и архитектите създали този ужас

  6. Как може да се прави нещо такова, да горим труповете на цяла Европа, кои са толкова алчни инвеститори и архитекти, кои са забравили Бога,какви са те,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.