Цирк „Воленски“

Под ножа

Текст: Аня Петрова

Карикатура: Биляна Янкова

Деца не раждат гладните утроби.
Ще се стопим…
До три синджира роби.

/Добромир Тонев/

Като в един истински цирк, желая да си ме представите като водещ. Искам да погледнете добре осветената сцена и всички животни, зад клетки, гладни и жадни, наредени там. Клоуните също, с натъжени лица, разсмиват ви по заповед, а вие ухилени до уши им ръкопляскате. Добре дошли в цирк "Абсурдистан" – тук всичко е забранено, но само за избирателите, а другите – те си имат имунитета.

Що е то по-абсурдно от това да нахлуеш във ВУЗ? Да го направиш два пъти в рамките на седмица. Кое е по-абсурдно от това? Втория път да е в деня за избори. Да, да приковеш всички погледи, тъй като си главно действащо лице в цирка ни, в театъра ни, в политиката и къде ли още не. Волене, Волене, всички знаем с какво ти римуват името последно време. Бях сигурна, че появата на дете в живота ти ще промени държанието, но явно не се получава винаги така. Човек се раждаш, човек и умираш, а други са просто Волни птици, ,кръжащи над моите връстници и вашите деца. Обвиняващ ги в употреба на наркотици, обръщащ се към тях с думи от рода на "курва" и чоплещ достойнството им с нокът. 

Хората на изкуството били хомосексуалисти, така ли? Да, за това и децата в НАТФИЗ са решили, че ако това продължава по същия начин, то те ще напуснат страната? Не гоним ли достатъчно младите, че с гегата ни се налага да им прекъсваме занятията, едва ли не питайки ги какво още правят тук. Защо направо не създадем акция от рода на Българската коледа и не им съберем пари за самолетни билети към чужбина? Не ги е срам да стоят в родината си. Не ги е срам да се трудят за културата ни. Оная култура, която Н.Ц.В. Волен Сидеров е забравил на някое стъпало по Смирненската стълбичка.  Не знам какво е да живееш с такава омраза в сърцето, но и никога не искам да разбера. То не бяха викове, то не бяха истерии и макар да са ме учили, че на всичко се отвръща с добро, то не един шамар заслужава този човек. Заслужава сваляне на имунитета и просто да го затворят сам сред тези хомосексуални артисти, сред хората, които някога е нагрубил и тези, които не са могли да го погледнат, заради едното документче. 

НЕ, няма да бъде цирк! А ако все пак той пребъде, то от името на всеки млад човек, отказвам да бъда част. Отказвам да бъда в клетка, отказвам да бъда клоун. Отказвам да ми се дават заповеди от човек, който се нуждае от бяла риза. Отказвам да се нарушава правото ми да уча и творя, да бъда и да успея в България. В най-лош случай, Терминал 2 ни е на крачка разстояние. 

 

Споделете ни във:

1 thought on “Цирк „Воленски“

  1. Ние гоним нашите деца, защото разрешаваме да ги бият, да фи унижават, ние сме загубили държавата си, за да има някой имунитете, да бъде някой недосегаем

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.