Под небето

Жив неделен ден

Мокри дрехи, велошествие, логически задачи и много награди в Международния ден на младежта

Image title
В Пловдив ще се проведат най-различни и щури игри за тестване на физическа умора и логическа мисъл по случай 12 август – Международния ден на младежта.

Програмата стартира с фотоизложба на тема Мисия моят град от 10:00 до 11:00 часа на площад Централен пред Пощата. Там любителите на фотографското изкуство ще могат да видят работата на ученици и студенти.

Велошествие ще запълни улиците на Пловдив от 11:00 до 12:30 часа. Записването започва от 10:00 часа в Цар Симеоновата градина. Маратонците на две гуми ще започнат състезанието от паркинга на Тримонциум по бул. Цар Борис III, ще се отправят към Панаира, от там по бул. България до мостана на Герджика, след това по бул. Руски, бул. Гладстон и ул. Авксентии Велешки и отново на стартовата точка Цар Симеоновата градина. Когато пристигнат колоездачите ще се проведе наградна томбола. Един ще спечели ново колело, а други ще си тръгнат с много аксесоари за своите байкове и други награди от МИКЦ Пловдив Област.

Image title
За разхлаждане от уморителното състезание всички ще се бунтуват във водна атака с пистолети и балони от 12:30 до 13:30 часа в Оркестрината в Цар Сименоновата градина.

Да сме заедно е най-добре е името на игра, включваща 10 отбора с по 5 участници, които ще преминат през 10 пункта с различни логически и спортни предизвикателства. За всяко успешно преминато се трупат точки и тези с най-висок резултат печелят награди. Мястото е същото, а часът на играта е в рамките от 17:30 до 19:30 часа. 

Към края на вечерта следва най-веселата част – Beatbox и  Break Dance изпълнения. Може да се насладите на това от 19:00 до 20:30 часа отново в Цар Симеоновата градина.

В грандиозния завършек на събитието всички ще се потопят в акустична вечер с различни изпълнители.

Организатори на Хепънинга община Пловдив, Младежки информационно- консултантски център – Пловдив област, Национален алианс за работа с доброволци, Фондация Пловдив 2019, Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите, велоклуб Крива спица, колоездачно дружество Цар Симеон.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина