УМБАЛ „Свети Георги“ организира обучение за 110 ендоскопски мед. сестри

Под небето

Лектор е проф. д-р Борислав Владимиров от Българското дружество по гастроентерология

Image title
Курс за обучение на ендоскопски медицински сестри ще се проведе в петък, 21 февруари, в УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив. Основен лектор ще бъде проф. д-р Борислав Владимиров, ръководител на Секция „Ендоскопия“ към Българското дружество по гастроентерология, гастроинтестинална ендоскопия и абдоминална ехография. Това съобщиха от пловдивската университетска болница.

Общо 110 медицински сестри от УМБАЛ „Свети Георги“ ще се запознаят с видовете, боравенето, дезинфекцията и стерилизацията на ендоскопи и ендоскопски инструменти. След приключване на курса всички присъствали медицински специалисти ще се явят на тест, който има за цел да установи нивото на усвояемост на представените теми. По-късно всички, издържали успешно теста, ще получат сертификати от Българското дружество по гастроентерология.

Лекторът проф. д-р Борислав Владимиров е и завеждащ лекар в Първо отделение на Клиниката по гастроентерология на УМБАЛ „Царица Йоана“ – ИСУЛ.

УМБАЛ „Свети Георги“ разполага с гастроендоскопски център. Подобна апаратура е налична и в голяма част от останалите клинични звена, в които ежедневно се извършват ендоскопски манипулации. Това налага непрекъснато основно и надграждащо обучаване на медицинските специалисти, занимаващи се с тази дейност, смятат от лечебното заведение.

Като най-голямата болница в страната, УМБАЛ „Свети Георги“ има назначени 1056 мед. сестри и настоящият курс има за цел да обучи напълно нови кадри в тази медицинска област, както и да повиши квалификацията на вече подготвени кадри.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.