Тази година юбилей от Освобождението, догодина – наш

Под небето

За нас този ден е специален! Вече 140 години на него се отбелязва едно уникално явление – Свободата ни като народ. Честит празник, българи!  

Преди 9 години, на тази дата, с планирано цезарово  сечение (на латински caesarea – царско и sectio – разрез) викнахме за пръв път в медийната общност на Града под тепета. За да може да честваме на тази дата и Свободата на словото.

На вълната на случващото се в държавата, пречупено през призмата на тепетата, продължаваме да растем. Ровейки в архивите установихме, че сме имали поглед към бъдещето от малки. Първият Журналистически Оскар на  главния ни редактор Иво Дернев е връчен на фона на логото на най-известното ЕРП днес ;)

Обичаме зад гърба ни на събития да стоят служебни PR-и и да тръпнат какво ще питаме. Благодарим за „ефимистичните нарицателни“! Най-любимото ни е „под Альоша на Америка“.

Девет е последното и най-великото от редицата на елементарните числа, които стоят в основата на всичко. В юдейската система на броене на него не съответства нито една буква от азбуката. За девет години екипът на Под тепето го изпълни с милиони букви и близо 30 000 страници с авторско съдържание.

И така догодина ние ставаме на 10, а Пловдив ще стане Европейска столица на културата. За това днес ще отбележим рождения ден скромно, сред приятели, с чаша бира. А през 2019-а ще празнуваме подобаващо.

Честит празник!

Споделете ни във:

2 thoughts on “Тази година юбилей от Освобождението, догодина – наш

  1. Честити ви 9 години на растеж и успехи! Желая ви с волен дух и новаторско мислене да се издигнете “Над тепето”. Бъдете искрени!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.