Под небето

СЕМ атакува Биг Брадър Фемили

Image title
СЕМ атакува Биг Брадър Фемили. Медийният съвет размаха пръст на бруталията по Нова телевизия, след като само няколко дни вътрешният министър Цветан Цветанов се изказа срещу риалитито. Спецовете от СЕМ заплашиха медията с глоби от 2 до 15 000 лв. Съветът настоява елементи от програмата с възможно вредно въздействие върху детската аудитория да не бъдат излъчвани преди 23,00 часа.
От съвета пратиха писмо до биг босът на Нова Карл Якоб Андерсон. Депешът е подписан от  председателя на Съвета за електронни медии доц. Георги Лозанов.
Установено е, че са излъчени сцени, съдържащи прояви на вербална и физическа агресия между участници в предаването, както и аудиовизуално съдържание в противоречие с общоприетите морални норми и схващането за добрите нрави. Подобни епизоди са заплаха за физическото, психическото и моралното развитие на децата –участници в предаването и потенциални негови зрители, се казва в писмото на СЕМ.
В случай, че продължаващото наблюдение не установи промяна в медийното поведение на операторите, включващи предаването в програмите си Съветът ще пристъпи към административнонаказателни действия, предвидени в Закона за радиото и телевизията, се казва още в писмото.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина