Под небето

Поредна шампионска титла за Пловдив по ушу

Image title
22 златни, 18 сребърни и 19 бронзови медала спечелиха състезателите на Център за бойни изкуства „Пътят” на провелото се през уикенда в Димитровград  18-то Републиканско първенство  по ушу. Тази година федерацията по ушу реши да не връчва купа за отборен шампион, но и по брой медали, и по спечелени точки от класиране, пловдивските състезатели отново са първи. Image title

В първенството участваха над 200 състезатели от  10 клуба от цялата страна. ЦБИ „Пътят” бе представен от 29 момичета и момчета, които оспорваха медалите в пет възрастови групи и 34 категории – в двата основни стила в ушу чанцюан и нанцюан, традиционния стил шаолинцюан и оръжия – меч, сабя, тояга, копие, нандао, нангун и шаолин тояга. За първи път клубът излъчи състезатели във всички възрастови групи на форми с копие и меч.
С най-много златни медала – 4 е талисмана на отбора 7-годишния Стефан Печалов, който в три от категориите се състезаваше с момчета 8-10 години. Капитанът на отбора Атанас Янев е с 3 златни и 2 сребърни медала при кадетите. С три шампионски титли е и Ичо Динков, който за първа година се състезаваше при момчетата старша възраст. Двукратни републикански шампиони са Мартин Касаветов, Мариела Григорова, Веселин Генов и Сияна Стоилова. С по 4 медала в Пловдив се завърнаха Иванка Илиева, Йоана Атанасова, Митко Петков, Мария Мицева и Цветелин Колев. Доволен съм от представянето на отбора, но усилените тренировки продължават, защото само след месец ни предстои още по-отговорно състезание – Световната купа по ушу / кунг фу в Перуджа, Италия, заяви старши треньора на ЦБИ „Пътят” д-р Костадин Чифлигаров. На престижния спортен форум заминават 13 пловдивски състезатели, като амбициите са да се върнат с няколко медала.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина