PokerStars получи зелена светлина за лиценз

Под небето

Image title
PokerStars получи зелена светлина за български лиценз за интернет хазарт днес, след като от Държавната комисия по хазарта одобриха документите по кандидатстване на компанията. Това съобщиха от най- големия покер сайт в света. Институцията е приключила процедурата по разглеждане на заявлението на оператора и е установила, че PokerStars отговаря на всички необходими условия, за да му бъде издаден лиценз. През следващите седмици ще бъдат изпълнени и финализирани всички технически изисквания за предоставянето на лицензираната он-лайн услуга в реално време за потребителите на българския пазар.

Решението на Комисията по хазарта подчертава декларирания ангажимент на компанията, винаги да бъде сред първите регулирани доставчици на услугата, когато съответните местни власти осигурят законова възможност за това.
Нормативната уредба в България вече позволява нашите граждани да играят законно онлайн покер, но за сега PokerStars е единственият сайт, получил зелена светлина за това.

България е сравнително малък пазар, но е многообещаващ за нас, казва говорителят на компанията Ерик Холрейсър. Покерът е много популярен в страната, а напоследък видяхме няколко изключителни постижения на български играчи, включително златна гривна на Симеон Найденов от Световните покер серии, както и първо място на Димитър Данчев в главното събитие на супер престижния турнир PCA, което му донесе над $1 800 000.

Много сме радостни от днешните новини и очакваме с нетърпение да довършим работата си в синхрон с Комисията по хазарта, за да стартираме дейността максимално скоро, подчертава говорителят.

Очаква се PokerStars да добави България към своя постоянно увеличаващ се списък с лицензи, които до момента включват Франция, Дания, Италия, Испания, Естония, Белгия, германската провинция Шлезвиг Холщайн, Малта, остров Ман. Като лидер в индустрията PokerStars осигурява безопасна среда за играчи и фенове на играта да се състезават в огромно разнообразие от иновативни и традиционни покер игри и турнири.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.