Пловдивчани не понесоха скандална арт снимка

Под небето

Image title
Скандална снимка шашва вече втори ден пловдивчани. Билбордът до чешмичката на Джумаята е с нелогични изображения за хората, предизвикващи шумни реакции. От едната страна е полугол космат мъж с буйна брада върху токчета, хванал се за междукрачието си. От другата страна е същият мъж, но сниман от кръста надолу. И двете са дело на фотографа Лубри.
Група млади художници, хванали бели платна и четки , се запътваха да рисуват. Като творци изказаха мнение, че на „това” не му е мястото тук. Ако толкова много му харесва на автора, защо не си го сложи в спалнята, казваше едното момиче. Другото допълни, че според нея  фотосът символизира българската простащина, която се смее шумно, защото вече нищо не й остава.
Обезателно голокракият косматко предизвиква гримаси върху лицата на хората.
Имаше и хора, които с насмешка минаваха от там и подвикваха: Готини токчета! От кой бутик са? Други бяха силно притенснени за чужденците. Хайде , ние ще се опитаме да го разберем, ама какво ще си кажат хората от чужбина, които знаят, че сме столица на културата в България.
Имаше и противоречиви мнения.   Нека да остане там. Когато скариди излизат от устата на жена, или когато бял сос от пица се стича по лицето на друга кака, или когато азис е с женски дрехи , никой нищо не казва. Трябва ли върху билбордите да има само епилирани мускулести мъже , голи до кръста. Какво му е на човека- смее се, щастлив е.
Може би пък снимката е пълна със смисъл, който след разшифроване ще преобърне негативното мислене за нея.  А може би и мястото, на което е поставена, не е случайно- непосредствено между двата религиозни храма църквата и джамията.
След като възмутените заляха общината с оплаквания , след малко Лубри ще свали снимките си.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.