Под небето

Пловдив с бронзови медали в конкурса “Романтична столица на България”

30-метрово любовно писмо написаха във Велико Търново

Image title
Пловдив извоюва бронзовите медали в конкурса “Романтична столица на България”. Категоричният №1 в надпреварата за Св. Валентин извоюваха жителите на Велико Търново. Това стана ясно на премиерата на книгата „Бленувам те. Любовни писма на знаменити българи”, след като бяха измерени рекордно дълги писма с романтични послания, изписани от читатели в 10 големи града на страната. Общата дължина на всички писма надхвърли 110 метра, с което бе подобрен националния рекорд от миналата година, и то почти двойно.
В съревнованието между градовете победи Велико Търново с гигантско 30-метрово писмо, изпреварвайки романтичната столица от 2009 г. – град Бургас, чиито жители бяха  изпратили свитък с 23.70 м, с което заеха второто място, следвани от читателите в Пловдив. Рекордът стана факт, след като за втора поредна година ИК „Кръгозор” организира кампания за писане на най-дълго любовно писмо и покани читателите да се включат, като впишат собственоръчно свои романтични послания, които се събираха във всички обекти на „Хеликон” в София и в страната. Според екипа на търновската книжарница успехът на града се дължи най-вече на активното включване на ученици и студенти.
Писмата, създадени във всеки един град, бяха публично измерени в присъствието на многобройни гости и журналисти, а резултатът оповести един от любимите гласове  на БГ Радио – Гери Турийска. Най-дългото любовно писмо на България беше посветено на книгата „Бленувам те. Любовни писма на знаменити българи”, в която са събрани уникални документи от личната кореспонденция на родни политици, писатели, общественици и революционери.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина