Падна новопостроена сграда в Столипиново

Под небето

Синовете на собствениците ще бъдат санкционирани и принудени да наемат фирма, която да бутне изцяло постройката

Незаконна постройка се срути с гръм и трясък в район „Източен“. За щастие, пострадали няма, макар че в самия момент на срутването по улицата са минавали хора, сред които предимно деца. Вторият етаж от двуетажната къща пропадна, а първият етаж все още се държи на основите си.

Някои от живущите в квартала смятат, че причината за срутването е прибързване със строителните работи. Постройката тепърва се е изграждала и преди няколко дни е била отляна бетонна плоча. Майсторите обаче не изчакали бетонът да изсъхне и продължили с работата си, което най-вероятно е довело до разрухата на все още непостроената къща.

На място веднага е пристигнал екип на полицията. Собствениците на строежа се оказали извън България. Семейството живеело в Германия от известно време, но от администрацията открили синовете им, които ги представляват.

Към момента на синовете на собствениците са съставени актове за незаконно строителство. Освен това, те ще бъдат задължени да открият фирма, която в най-кратък период от време да бутне цялата сграда.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.