Медицинският бизнес търси повече комфорт за пациента

Под небето

Image title
Медицинският бизнес навлиза в нова територия. Това е комфортното лечение, съпътствано от по-малко болки и неудобства за пациента, благодарение на новите технологии и продукти. Голяма част от тях са експонирани по щандовете на „Медикус, Денто, Галения 2010“. Това заяви главният директор на Международен панаир Пловдив Иван Соколов на пресконференция преди откриването на изложението.
На него се представят водещи компании от Европа, Азия и САЩ от 20 до 23 октомври в Международен панаир Пловдив, който е организатор на проявата заедно с Асоциацията на денталните дилъри в България (АДДБ). Интересът към събитието и тази година е голям, подчерта  председателката на АДДБ Маргарита Тотева. Участниците демонстрират 18 новости – 5 световни, 2 европейски и 11 за българския пазар.
„Изложбата „Медикус, Денто, Галения“ отдавна се превърна в сериозна традиция и демонстрира най-високия стандарт в тази сфера. Най-новите технологии и постижения в опазването на човешкото здраве можем да видим тук, в панаира. Организаторите са поставили и сериозен акцент върху здравния мениджмънт“,  заяви кметът на Пловдив Славчо Атанасов, преди да пререже лентата. Според него при  тежката финансова ситуация в здравеопазването проявата  може да бъде алтернативен източник на добри решения и практики.
Кризата се отразява и на нашия бранш, но ние правим всичко възможно да задържим на пазара най-качествените продукти, за да не се понижава нивото на лечение, коментира Маргарита Тотева. Според нея  голяма част от денталните кабинети и клиники у нас са на европейско ниво.  Това показала проверката на място на кандидатите в националния конкурс „Мениджър на дентална практика“, който се провежда за втори път, а финалът ще е на 22 октомври в панаира.
Българските стоматолози се стремят да въвеждат най-модерните методи, заяви д-р Нелия Михайлова, зам.-председател на Асоциацията на денталните мениджъри в България. Тя посочи като интересен пример кабинет в село Црънча, където лекарката използва аромотерапия и музика, за да се чувстват пациентите по-спокойни и да не се страхуват от манипулациите. Това също е част от добрия мениджмънт, подчерта д-р Михайлова.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.