Лошият пример: Гаврата с Ди Киро продължава

Под небето

Днес ви представихме добрият пример за отношение към културните ценности и духа, ето ви и лошия. За пореден ден проверихме оскърбената фреска на Димитър Киров в Концертна зала. И за пореден път бяхме неприятно изненадани. Явно собствениците на кафенето в сградата са твърде упорити в начинанието си да се гаврят с паметта на големия художник. Единственото, което са успели да направят в рамките на двете седмици, в които ги описваме, е да дръпнат с няколко сантиметра развалената си витрина за сладолед. Тя обаче продължава да седи пред фреската и да разваля цялостната й визия и усещане.

Обръщаме се към ръководството на пловдивската опера да реагира и да даде едно рамо в тази явно изключително сложна мисия- да накараме един човек да мръдне един скапан фризер в името на пловдивската памет.  

Очаквайте коментар на младото ни острие Аня!

Споделете ни във:

3 thoughts on “Лошият пример: Гаврата с Ди Киро продължава

  1. Не може само всеки ден, а трябва сутрин и следобед бюлетин за състоянието на съкровището, придружен със фотоси от музата – вдъхновител в профил, фас и *ъз.

  2. Докога ще ни занимавате със Фон Киров (почетен легион, нобелова награда за декорации) – толкова ли нямате какво да кажете, така всеки ден едно и също не се прави журналистика

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.