Кукери от Раковски ще гонят злите сили в Брюксел

Под небето

Изпълнителите от Фолклорен ансамбъл „Слав Бойкин“ от град Раковски заминават за белгийската столица, където ще вземат участие във фестивала „Балкан Трафик“. Фестът ще се проведе от 19-22 април  и традиционно представя фолклорни и градски артисти от Балканите и Белгия. Тази година събитието има специален фокус върху български участници в програмата си със съдействието на Фондация „Пловдив 2019“ и Министерството на културата. Инициативата е в рамките на културната програма на страната във връзка с Председателството на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г.

Организаторите на фестивала „Балкан Трафик“ са запознати с дейността на Народно Читалище „Св. Св.К ирил и Методий-гр.Раковски-1908“, с чийто кукерски състав имаха среща в края на 2017 г. и тогава отправиха своята покана за участието на кукери и музиканти на предстоящия фестивал.

Групата от Раковски ще се включи в участия на различни закрити и открити локации в Брюксел, като и в гигантското хоро на площад в центъра на града, с което по традиция завършва фестивала.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.