Каназирева иска общината да подкрепи малки таланти

Под небето

Дани Каназирева ще внесе днес в Общинския съвет предложение за финансова помощ на детската вокална група от основното училище „Княз Александър I“.   През януари децата спечелиха Гран При на национален конкурс "Път към славата" в София. Отличието им дава право  при съответна отстъпка да участват в международен конкурс "Орфей“ в Италия в Лидо ди Йезоло – Венеция, който ще се проведе през септември.
Каназирева предлага община Пловдив да се включи със сумата от 1856 лв. в дарителската кампания за набиране на средства в подкрепа на талантливите деца.
Цялата сума, необходима  за участието на вокалната група в конкурса в Италия, е 13 536 лв.  Министерството на образованието  е спонсорирало учениците с 6000 лв. Пари са събирани чрез благотворителни концерти и изложби. Необходими са още 1856 лв., които могат да се осигуряват от общинския бюджет.
Финансовата подкрепа на Общинският съвет  и община Пловдив ще помогне на децата безпроблемно да заминат за Италия и достойно да представят Пловдив на международния конкурс, коментира Каназирева.

Споделете ни във:

5 коментара за “Каназирева иска общината да подкрепи малки таланти

  1. Да им се организира благотворителен концерт още един път и смъркачов и компаньонката да ги спонсорират вместо да харчат за билбордове

  2. Гласуваха днес бащиците – 185 милиона за стадион “Пловдив”! Ами за какво ви е стадион, като нямате 2000 лв. за децата? Маминия да не го прави частен?

  3. Правят се на цигани за 2000 лева? Ужас….Нямам думи.Но за изборите ще имат пари да плащат на мангустите!

  4. За водоскоци пари има, за крадене има, за децата няма – резил, “господа” управляващи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.