Изринаха култовата кръчма Ефира

Под небето

Само палмите оцеляха от славното заведение

Ефира е изръвнен със земята, останаха само самотните палми
Ефира е изръвнен със земята, останаха само самотните палми
Култовата кръчма Ефира замина в историята. Поне старият дом на марката, която днес свети върху бившите Черупки. Багери изравниха със земята славното заведение, в което запиваха мощно и шишове плющяха до заранта знайни и незнайни герои от близкото и далечно минало на „прехода“. Заведението бе изринато от багери, като на място оцеляха единствено палмите. Динозавърът, който се опитваше да отхапе главите на клиентите и неведнъж е влизал в ръкопашни схватки с попрекалили с ракията и бирата юнаци, също е жив и в момента стърчи на входа на новия Ефир.

Еми това е- нормалният цикъл- раждане, живот и финал. Няма нищо вечно, особено в този бизнес. Остана историята, коментират с нескрита носталгия хора от персонала на емблематичната кръчма, която вкара на мода преди години в Пловдив сачовете и големите шишове. 

Говори се, че теренът скоро ще се превърне в строителна площадка. Какво ще се издига там след време, все още не е ясно. Дано само запазят палмите, които така самотно стърчат. Въпреки че хич не се връзват с гледката наоколо, коментират хора от квартала.
Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.