Борят се за живота на прегазилият шестима в Симеоновград

Под небето

23-годишният Данаил Георгиев е в кома в УМБАЛ Св. Георги

Image title
На механична вентилация и в кома продължава да бъде шофьорът на автомобила, който причини смъртта на 6-има младежи в Симеоновград. 23-годишният Данаил Георгиев, който вчера бе приет по спешност в Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивно лечение в Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив, е с тежка контузия на мозъчните структури, съобщи ръководителят на клиниката доц. д-р Чавдар Стефанов. Той потвърди, че не е настъпила съществена промяна в състоянието на пострадалия от приемането му до момента.
Лекарите от КАРИТ са установили тежка черепно-мозъчна травма, която на този етап не подлежи на неврохиргична интервенция. За прецизното проследяване на състоянието на пациента в кома утре отново ще му бъде направена компютърна томография на главата. Тъй като мъжът е и с тежка контузия на подбедрицата утре или в сряда, в зависимост от състоянието, ще му бъде направена планова травматична операция, уточни доц. Стефанов.
Пострадалият е на изкуствена вентилация – командно дишане, и не е в състояние да говори или вземе решение дали би искал да дава изявления пред медиите.
Случилото се в Симеоновград има правен, социален и криминален характер, които са от компетенцията на институции, различни от Университетска болница “Свети Георги”, пишат в изявление от ръководството на клиниката.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.